20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Výživová poradna › Zeleninová omeleta

Název Množství a jednotka
mražená zelenina - Mochovská směs 200 g
vejce 4-6 ks
sůl
podravka
olej na smažení
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Mraženou zeleninovou směs (můžeme použít jakoukoliv, jakou máme rádi, jen zeleninu) lehce osmahneme na dvou lžících rozehřátého oleje. Podlijeme cca 1 dl vroucí vody a dusíme tak dlouho, až zelenina změkne, podle potřeby můžeme vodu vždycky trošku přilít - záleží na tom, jakou zeleninu použijeme, nejdýl se dusí růžičková kapusta. Zeleninu osolíme a okořeníme troškou podravky. Necháme vydusit vodu až na tuk, vlijeme rozšlehané vajíčka a na mírném plameni necháme omeletu ztuhnout. Hotovou omeletu posypeme nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s pečivem nebo můžeme omeletu ještě obložit čerstvou zeleninou.

Poznámka:
Na osobu dáme cca 100 - 150g mražené zeleniny a podle toho, jací jsme jedlíci, 2-3 vajíčka.


 


RECEPTY

Kuřecí stehna se smetanovým zelím

Postup: Kuřecí stehenní řízky zlehka naklepeme, osolíme (se solí opatrně, šunka je dost... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s kaštanovou omáčkou

Postup: Kaštany nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a povaříme asi 40 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Pangasius s citronovou trávou

Postup: Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky s banánem a nutelou

Postup: Mléko rozšleháme s vejci, moukou, cukrem, solí a práškem do pečiva a umícháme... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový guláš starého rančera

Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíčky a orestujeme na hlubší pánvi... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...